top 03

 

Behandelingen

Diagnostiek:

Aan de hand van een kort gesprek zal ik uw klachten uitgebreid in kaart brengen. Zo nodig zal ik samen met u uw leefwijze en voedingspatroon bekijken.
Daarna volgt verdere diagnostiek (tong, pols, lichaam). De samenhang van de klachten en de onderliggende oorzaak van de klachten wordt onderzocht. Uit deze informatie kan een TCM (Traditionele Chinese Geneeskundige) diagnose gesteld worden.

Acupunctuur:

Bij deze behandeling gebruik ik dunne naalden. De naalden zet ik in acupunctuurpunten van het lichaam die zich bevinden op en rondom meridianen. Meridianen zijn de energiebanen van het lichaam. Door het inbrengen van de naald op een acupunctuurpunt wordt de energiestroom van een meridiaan beïnvloed. Energie kan hierdoor beter gaan stromen waardoor blokkades in deze meridiaan verdwijnen. Na het oplossen van deze blokkade(s) wordt weer energie toegevoegd en verspreid door het lichaam. Het stromen van deze energie kan voelbaar zijn. Dit kunt u bijvoorbeeld door tinteling ervaren. Dit wordt qi genoemd. Binnen de Chinese geneeswijze vallen ook behandelmethodes als Guasha, Moxa en cupping en worden dan ook ingezet waar nodig. Guasha is een eeuwenoude schraap-techniek-massage met als doel: het verwijderen van opgeslagen afvalstoffen op plaatsen waar het niet hoort en een betere doorstroming van bloed en energie in het lichaam. Moxa is een ander woord voor gedroogd bijvoetkruid (artemisia vulgaris). Tijdens de acupunctuurbehandeling kan Moxa worden toegepast om de naalden te verwarmen. Op deze wijze wordt warmte toegevoegd aan het lichaam.
Cupping is een massagetechniek die gericht is op de beweging van energie, bloed, en lichaamsvloeistoffen. Er worden speciale glazen ’cups’ verwarmd en worden vacuüm op de huid aangebracht. Deze vastgezogen cups vervoeren energie en bloed naar een plaats waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten via de poriën.

Tuina (Chinese massage):

Tuina is een medische massage gebaseerd op de meridiaanleer die de doorbloeding stimuleert zodat vastzittende en vermoeide spieren verdwijnen. Ook is Tuina goed toepasbaar als preventieve ontspanningsmassage zodat het lichaam zich kan ontspannen en stress klachten verminderen.

Trance Healing:

Trance Healing is een proces van ontspannen en loslaten op diep niveau waardoor stress en oude pijn losgelaten kan worden en je kunt werken aan je persoonlijke groei. Dit door het toepassen van verschillende mediamieke behandelmethodes. Heb je wel eens het gevoel dat er een steen in je buik zit, of voel je je wel eens down maar je weet niet precies waarom.
Vaak gaan we bewust of onbewust confrontaties uit de weg doordat er diepere pijn zit. Dit kan komen door nare gebeurtenissen die we meemaken maar ook minder tastbare herinneringen waar we zelf moeilijk bijkomen. Dit zijn voorbeelden waarbij Trance Healing een mooi middel is tot de kern te komen.

gezondheidspraktijk roelofsen 05gezondheidspraktijk roelofsen 06gezondheidspraktijk roelofsen 07