top 03

 

Behandelingen

Diagnostiek:

Aan de hand van een intakegesprek zal ik uw klachten uitgebreid in kaart brengen. Tevens zal ik samen met u uw leefwijze en voedingspatroon bekijken.
Daarna volgt verdere diagnostiek (tong, pols, lichaam). De samenhang van de klachten en de onderliggende oorzaak van de klachten wordt onderzocht. Uit deze informatie kan een TCM (Traditionele Chinese Geneeskundige) diagnose gesteld worden.

Acupunctuur:

Er wordt een behandelplan gemaakt en dit wordt met u besproken. Daarop volgt de acupunctuurbehandeling.
Bij deze behandeling gebruik ik dunne naalden. De naalden zet ik in acupunctuurpunten van het lichaam. Deze punten liggen op meridianen. De meridianen zijn energiebanen van het lichaam. Door het inbrengen van de naald op een acupunctuurpunt wordt de energiestroom van een meridiaan beïnvloed. Energie kan hierdoor beter gaan stromen, blokkades in deze meridiaan kunnen verdwijnen, energie kan toenemen of zich beter verspreiden in het lichaam. Het stromen van deze energie kan voelbaar zijn. Dit kunt u bijvoorbeeld door tinteling ervaren. Dit wordt qi genoemd en duurt maar even. De naalden blijven gemiddeld 20 minuten in uw lichaam zitten.

Voeding:

Voeding is zeer bepalend voor uw gezondheid. Bij een ongezond voedingspatroon zullen klachten blijven bestaan. Daarom zal in de intake goed naar uw voedingspatroon gekeken worden en adviezen worden gegeven om dit te verbeteren. De voedingsleer wordt benaderd vanuit de traditionele Chinese Geneeskunde. Deze voedingsleer wijkt af van de Westerse kijk op voeding.

Moxa:

Moxa is een ander woord voor gedroogd bijvoetkruid (artemisia vulgaris). Tijdens de acupunctuurbehandeling kan Moxa worden toegepast om de naalden te verwarmen. Op deze wijze wordt warmte toegevoegd aan het lichaam.

Guasha:

Guasha is een eeuwenoude schraap-techniek-massage met als doel: het verwijderen van opgeslagen afvalstoffen op plaatsen waar het niet hoort en een betere doorstroming van bloed en energie in het lichaam.

Cupping:

Cupping is een massagetechniek die gericht is op de beweging van energie, bloed, en lichaamsvloeistoffen. Er worden speciale glazen ’cups’ verwarmd en worden vacuüm op de huid aangebracht. Deze vastgezogen cups vervoeren energie en bloed naar een plaats waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten via de poriën.

gezondheidspraktijk roelofsen 05gezondheidspraktijk roelofsen 06gezondheidspraktijk roelofsen 07